little Jody

Даца, родители, възпитание, детска психология, развитие на детето, учители


За метода Нейрографика

Что такое нейрографика?

Ако вие съвършено случайно, както и аз, сте чули думата нейрографика, и тя ви е въздействала по някакъв начин – то вече  ви е интересно да разберете принципите на рисуване и с какво да започнете. На думата графика ще отреагира изключително творчески човек, който постоянно разширява своите хоризонти!

Смисълът да се рисува нейрографика с прости думи

Просто казано нейрографиката е способ за рисуване, чрез който се създават уникални и на пръв поглед абстрактни рисунки. Освен това, този метод на рисуване се явява терапевтичен: той снема напрежението и доставя удоволствие.

Авторът на метода и всички, които са се обучавали на този метод утвърждават, че с помощта на нейрографиката се решават различни проблемы: рисувайки нейрографични рисунки, човек работи със воето подсъзнание. Избавя се от стрес и проблеми, постига желаеми резултати в различни жизнени ситуации.

Как се ражда методът?

Самият термин «Нейрографика» идва в главата на доктора на психологическите науки и в същото време художник и архитект Павел Пискарев през април 2014 година. Ако се разшифрова, тази сложна дума се състои от две прости: нейро и графика. Където НЕЙРО – това е работа на мозъка, а ГРАФИКА – рисуване на линии и фигури.

Тъй като никой по-рано не е използвал този метод, то авторството и патентът принадлежат на Павел Михайлович, както и наименованието. Въпреки че това откритие е съвсем младо – то много бързо набира популярност по целия свят. Методът обхваща 4 области: терапия, образование, педагогика, изкуство.